Fysioterapia vol. 2

Eilen maanantaina oli kulunut polveni toisesta leikkauksesta neljä viikkoa. Ne meni muuten nopeasti graduni parissa. Nyt arki on taas alkanut ja eilen kävin toisen kerran fysioterapiassa. Hommat etenee… No miten?

Polven liikkuvuus on 142 astetta eli käytännössä täysin normaaliin tilanteeseen enää noin 15 astetta. Tilanne on siis parempi kuin olettaa saattaisi. Vasen jalka, josta jänne otettiin on ollut venytyskiellossa ja takareisi kinnaakin aika ajoin hieman ja etenkin jalan koukistaminen ei tällä hetkellä vielä täysin onnistu. Pyöräily ja kävely onnistuu ja kivutkin on selkeästi lähes olemattomia.

Olin tehnyt jumppani ensimmäisen fysioterapiakerran jälkeen tunnollisesti joka päivä kahdesti ja jumpannut tämän lisäksi omia jumppia sen lisäksi vielä. Sain kiitosta fysioterapeutti Lasse Heinoselta, että kuntoutus etenee hyvin. Seuraavaksi saan asteittain nostaa pyöräilyssä vastusta ja jopa hieman sykettä. Kaikki siis tältä osin hyvin ja progressio on edennyt suunnitelmien mukaisesti.

Polven uudet jumpat

Nyt seuraavalle kolmelle viikolle sain paljon erilaisia kuminauhaliikkeitä. Lähentäjiä, loitontajia, yms pieniä lihaskuntoharjotteluita. Yllä oleva liike on yksi uusista jumpistani. Arpia täytyy myös hoitaa nyt, ihan vain kevyellä hieronnalla ja arpien sivuttaisliikkeellä.

Tämä toinen vaihe polveni korjauksesta on ollut selkeästi rankempi. Kerkesin palautua ensimmäisestä leikkauksesta hyvään kuntoon ja päästä taas urheilun makuun. Nyt olen aloittanut rakentamisen taas alusta ja tuntuu, että pelkän yläkropan intensiivinen treenaaminen on toisinaan ottanut henkisesti aika koville. Uuvuttanut, turhauttanut ja ärsyttänyt.

MU metsästystä
Crossfitin puolella ollaan siis keskitytty ainoastaan yläkroppaan. Jahdataan ohjelmoinnissa ensimmäistä muscle uppia ja progressio voiman lisäämiseksi sen suhteen haussa. Olen myös hiihtänyt istuen ja ai että, miten ihanaa onkaan ollut päästä hikoilemaan! Hiihtovauhdin etsiminen pitkiin intervalleihin onkin nyt työn alla. 
Fysioterapiassa keskusteltiin paljon myös siitä, mikä on riittävää? Mikä on taso, jolla polvi kuntoutuu, muttei rasitu liikaa? Yksiselitteistä vastaustahan ei ole eikä kukaan tiedä vastausta näihin kysymyksiin. Minun kohdalla kuulemma tilanne todennäköisesti on liikaa kuin liian vähän. Nyt haetaan uusien liikkeiden kohdalla tasoa, jossa lihakset saavat kipeytyä, mutta niiden tulisi palautua seuraavaan päivään mennessä.
Näillä ohjeilla uuteen jumppaviikkoon! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s