Mitenkäs sillä polvella menee?

Viimeiset pari viikkoa on kulunut aikamoisessa arjen hullun myllyssä. Arki pyörii pitkälti töiden, gradun kirjottamisen ja jalan jumppaamisen ympärillä.

Polvella menee aika mukavasti tällä hetkellä. Päivä päivältä jalka on parempi. Pystyn koko ajan tekemään enemmän ja normaalimpia asioita kuin aikoihin. Tämä ehkä näkyy siten, että en välttämättä enää päivittäin huomaa jalan olevan erityisen kipeä. Toisinaan sitten, kuten tiistaina itkua salin pukkarissakin tihrustin, jalka turhauttaa. Rajoitteet, hitaus ja heikkouksien jatkuva treenaaminen on saanut minut aika ajoin tuntemaan jotain todella syviä turhautumisen pohjamutarypemisiä.

Polvella menee siis kivasti, hyvin ja koko ajan paremmin. Jumpatkin on mennyt hyvin. Viime viikolla oli hieman kevyempi viikko, jolla haettiin etenkin yläkropan palautumista. Sisältäähän tällä hetkellä jumppani hyvin pitkälti yläkropan liikkeitä ja polven kuntouttamista.

Jumpat salilla on sujunut aika mukavasti ja olen saanut valmentajalta myös hyvää palautetta. Se lämmittää erityisesti mieltä, kuulemma homma etenee suunnitellusti ja erityisen ylpeä olen siitä, että olen tunnollisesti toteuttanut treenejä. Yhdet treenit jäivät välistä pitkän megatyöpäivän jälkeen, jolloin suurimmat energiat oli jätetty tapahtumapaikalle.

Tänään kävin myös fysioterapeutilla kinesioteippauksessa ja jalkaan laitettiin ihan kunnon teippaukset. Ihme ja kyllä, taas kerran teippaus auttoi. Ihmeellistä ja niin käsittämätöntä kuin se onkin, niin tuo ihmeellinen joustava teippi auttaa ilmeisestikin hermoperäiseen kipuuni jalan sisäsyrjällä. Nyt minulle on opetettu, miten pääsen teippauksia itekseni tekemään ja seuraavaksi täytyykin suunnata teippikaupoille.

Paljon olen vieläkin pyöräillyt. Intervalleja, kevyesti, lyhyempiä pätkiä ja pitempiä pyöräilyjä. Sanoisin, että aerobinen kunto on pysynyt suhteellisen samalla tasolla kuin mitä se ennen leikkausta oli. On myös kiva huomata, että satunnaisista epätoivon hetkistä huolimatta, kuntoutuminen menee koko ajan eteenpäin.

Polvella siis kaikki hyvin ja koko ajan kuntoutuminen menee oikeaan suuntaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s