Minun on pakko tunnustaa

Joskus täytyy myöntää: tehneensä virhearvion tai kuten minä, myönnän olleeni mainoksen uhri.

Mitä on oikein tapahtunut?
SNAP

Kyllä, myönsin ja nyt tunnustan olleeni mainoksen uhri. Törmäsin näihin kekseihin Fit – lehden Instagramissa muutama viikko sitten ja heillä oli varsin keksejä kehuva postaus kehissä. Tietysti ajattelin, että vau! Keksejä, jotka on niin terveellisiä, että niitä voisi syödä koko pussillisen yhdellä kerralla. Tilasin verkkokauppa.comista heraproteiinia ja tietysti tartuin myös kekseihin kun niitä tarjolla verkkokaupassa oli.
No järkihän sen jo kertoo, että tämä on liian hyvää ollakseen totta. Keksit ovat hämmästyttävän hyvän makuisia ja rakenne ei ole ollenkaan niin kuiva ja jauhoinen kuin oletin. Yllätyin siis todella positiivisesti mausta, mutta samaan aikaan aloin epäilemään, että jokin näissä kekseissä on liian hyvää ollakseen totta. Ja asiahan selvisi melko nopean vertailun myötä, sillä kaapista löytyi myös Fazerin sininen suklaalevy:
Keksit per 100g:
kaloreita 442kcal
rasvaa 22g
sokeria 30g
ja proteiinia 23g
Fazer per 100g:
kaloreita 550kcal
rasvaa 33g
sokeria 48g
ja proteiinia 11g
Nooo, äkkiähän silmäkin näkee, että suklaassa on enemmän rasvaa ja puhdasta sokeria, mutta hämmästyttävintä mielestäni oli se, kuinka lähellä kalorimäärät olivat! 
Petyin siis samalla tavalla kuin valkaisevan hammastahnan, arvontojen ja niiden “valmiiksi” kypsyneiden avokaadojen kanssa, jotka kuitenkin ovat kovia kuin kivet. Oliko tämä yllätys? Ei varsinaisesti. Ja söisinkö keksejä silti? KYLLÄ! En kuitenkaan kutsuisi niitä terveelliseksi herkuksi vaan Jaffa-keksejä jäljitteleväksi kekseiksi, joita syödään kun tekee mieli hyvää. Nämä olivat kuitenkin niin hyviä, että voisin kuvitella syöväni näitä eväänä vaikkapa vuorilla, sillä siellä eväiden täytyy olla sellaisia, että niitä himoitsee heikollakin hetkellä.
Kaikki meille terveellisenä esitelty ruoka ei tosiaan ole välttämättä terveellistä: miksi ei herkutella sen suklaan kanssa jos mieli tekee herkutella? Herkutteluhan ei tasapainoista ruokarytmiä kaada ja edelleenkin itse herkuttelen joka viikko, joskus useampanakin päivänä kuin kerran viikossa. Cheat like a mother – periaatteeni toimii edelleenkin noin pääsääntöisesti.
Tunnustus on nyt tehty, onko teillä käynyt vastaavia hutilyöntejä luulojenne ja todellisuuden välillä?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s