Testissä pissapullo ja vähän muutakin

Matka lähenee kovaa vauhtia. Valmisteluihin liittyy monta testattavaa varustetta, ruokaa ja toimintatapaa. Näistä erikoisin ja, jopa minulla sellaisia kiusallisia hihityksiä aiheuttava on pissapullo. Kyllä, luit aivan oikein, pissapullo. Vähän niinkuin alusastia, mutta pissaamista varten. Vaikka asia kiusaantuneesti vähän naurattaa ja ujostuttaa, niin kyse on oikeasti vakavasta asiasta.

Pissapulloa tarvitaan Aconcagualla etenkin yläleireissä. Koko vaellus nukutaan siis teltoissa ja yöllä on täydellisen säkkipimeää. Yläleireissä voi olla hengenvaarallista lähteä seikkailemaan keskellä yötä pissalle. Voi olla tuulta, lumisadetta, myrskyä tai muuten vain epävakaa sää, jolloin ilman köysiä yksin kipuaminen teltasta voi koitua turhan vaaralliseksi. Todennäköisyys myös sille, että yöllä pissattaa on erittäin suuri. Vuoristossa yksi vuoristotaudin ehkäisemiskeino on juoda vettä, todella paljon. Olen parhaimmillani juonut 7 litraa erilaisia nesteitä päivässä, joka tarkoittaa myös jatkuvaa vessahätää. Tähän pissaongelmaan ratkaisuksi on siis keksitty pissapullo. Niitä on naisten ja miesten malleja ja ne mahdollistavat pissaamisen teltassa. Ja kyllä, olen myös joutunut tätä pulloa testaamaan kaikesta kiusallisuudesta ja noloudestaan huolimatta, en kuitenkaan halua sotkea koko telttaa, makuupussiani, vaatteita ja olla siinä kaiken lomassa loistavaa telttaseuraa pissaamalla ympäri ämpäri. Pakko sanoa, että vaikka ujostuttaa, niin kyllä on muuten toimiva systeemi!
Tuosta muovisesta osasta sitten aukenee lateksinen pussukka


Noniin, nyt on vaikein ja kiusallisin testituote ohitettu. Sitten vähän helpompiin. Kirjoitin jo aikaisemmin siitä, kuinka yritän korvata proteiinipitoisen ruuan puutetta proteiinipatukoilla. En lähtökohtaisesti ole patukoiden suuri ystävä, sillä usein ne ovat jauhoisia ja jäävät pyörimään suuhun. Olen kuitenkin nyt aloittanut päivittäisen patukkatestauksen, jossa tarkoituksenani on löytää sellainen merkki ja maku, mitä minun tekisi mieli myös hieman huonovointisena syödä vuoristossa. Tässä ovat ensimmäisen viikon ehdokkaat:
Questbareja olen jonkin verran maistellut ja ne pitävätkin ennakkosuosikin paikkaa. Nyt on vain hakusessa, että mikä on paras maku tai onko näille Questbareille haastajia.
Proteiinipatukoiden lisäksi olen testaillut eri varusteita tositoimissa. Ylävuoristokenkiä, kuorivaatteita, rinkkaa, juomapulloja, vaelluskenkiä ja eri vaatteita. Ostin kesällä pitkään himoitsemani Haglöfsin vaellushousut ihan vain sen takia, että ne olivat törkeän makeet! Pinkki on lempivärini, joten se saa myös näkyä vaellusvaatteissa. Nämä housut on todella jämäkät, mukavat ja kestävän oloiset. Todellinen löytö Ruotsista, sillä olin katsonut housuja Haglöfsin nettikaupasta viikkoa aikaisemmin ja sen jälkeen ne tulivat vastaani kuin tarjottimella Haglöfsin kaupassa.
Tuotteita siis pitkältikin testissä. Tänään olin myös Crossfit-salin testitreeneissä. Olipa mukavaa ja tunti meni todella sukkelaan. Kivaa itsensä haastamista ja pitkästä aikaan päivä, jolloin treenasin kaksi kertaa. Myös uusi inhokkiliike on löytynyt: burpee. Huhhu! Siinä liikkeessä kyllä löytyy kehityttävää ja tavoitteita. 
Testimerkeissä on siispä lähtenyt tämä treeniviikko käyntiin. Se on jo 9/10! Aika on mennyt niin nopeaa ja nyt on viimeinen kova tsemppi päällä. Määrät nousee, eikä ohjelma anna armoa. Ei sillä, että sitä tässä vaiheessa kaivattaisiinkaan. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s