Everest

Sunnuntaina ilta vietettiin näissä tunnelmissa, ja myös seuraavana yönä oli ahkerat kiipeilyt Everestille käynnissä.

Elokuva kertoo vuonna 1996 Everestille kiipeävästä retkikunnasta, jonka johtajana toimi Adventure Consultants yhtiön johtaja Rob Hall. Tämä retkikunta ja eräs toinen retkikunta, jota johti Scott Fischer yhdistävät voimansa yhä kasvavassa Everestin kiipeilijäruuhkassa varmistaakseen kaikkien retkikuntien jäsenten mahdollisuudet huiputtaa Everest. Kaikki menee hyvin kunnes retkikunnat huomaavat kiinteiden köysien puuttuvan ja myrskyn yllättäessä…

Mutta pakko sanoa, olipa pitkästä aikaan jännittävin elokuva, mitä olen nähnyt! En yleensä ole ollut 3D-elokuvien suurin fani, mutta tähän se sopi hyvin. Elokuva on kuvattu osittain Nepalissa ja oli hienoa päästä fiilistelemään niitä kohtia, jotka todella hyvin oli tunnistettavissa kiipeilijöiden matkalta.

Elokuva herätti myös syvää kunnioitusta vuoria kohtaan. Kuinka pienet päätökset, huipulle pääsemisen pakkomielle ja sääolosuhteet voivat vaikuttaa lopputulokseen. Pelkoa en kuitenkaan tuntenut, sillä monet riskit ovat minimoitavissa järkevällä käyttäytymisellä ja terveellä jalat maassa asenteella, kunnioittaen vuoren voimaa.

Tämä elokuva on kaikkien suosittelujen arvoinen, vaikket olisikaan kiipeilyyn intohimoisesti suhtautuva, mutta maisemiltaan, tarinaltaan ja jännitykseltään se pitää katsojan kiinni juonnessa ensi minuutista viimeiseen auringonlaskuun Everestiltä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s